Rīgas Austrumu slimnīcā 1.novembrī notiks informatīvi – izglītojoši pasākumi

Rīgas Austrumu slimnīca 1.novembrī rīkos izglītojošus pasākumus, lai informētu cilvēkus par endoskopiskās izmeklēšanas metodēm un vēža skrīninga nozīmi. Slimnīcas Endoskopijas nodaļas jaunie ārsti sniegs padomus un atbildēs uz jautājumiem.

Gaidām mediju pārstāvjus otrdien, 1.novembrī plkst.10.00. pie slimnīcas “Gaiļezers” otrajā stāvā (pie liftiem). Adrese: Hipoprāta iela 2, Rīga. Pasākuma sākumā plašsaziņas līdzekļu pārstāvji tiks informēti par Iekšķīgo slimību klīnikas Endoskopijas nodaļas aktualitātēm, kā arī nākotnes plāniem uzlabot diagnostikas, ārstēšanas un veselības aprūpes pakalpojumus gan ambulatorajai, gan stacionārajai aprūpei mūsu klīnikā. slimnīca.

Laika posmā no pulksten 10.30 līdz 14.00 ikvienam interesentam būs iespēja uzdot jautājumus par to, kā pareizi sagatavoties kolonoskopijas izmeklējumam. Šī raksta mērķis ir izglītot lasītāju par endoskopijas izmeklējumu metodēm un kolorektālā vēža skrīningu, kā arī sarkano karogu simptomiem, kas liecinātu par nepieciešamību pēc tālākas ārstniecības personas izvērtēšanas.

Pasākumā piedalīsies divi ārsti no Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas. Ārste Anita Lapiņa ir Iekšķīgo slimību klīnikas Endoskopijas nodaļas vadītāja, bet ārste Zane Straume – Iekšķīgo slimību katedras lektore. Abi ārsti specializējas gastroenteroloģijā. Zane Dzērve, Elīna Runce, Marija Starovecka un Laura Blomniece ir Latvijas kalnu slēpotājas.

Informācijai. Šogad Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Endoskopijas nodaļai aprit 40 pastāvēšanas gadi. Par godu šim notikumam 1. un 3. novembrī notiks pasākumi. 1. novembra pasākumi būs informatīvi un izglītojoši, bet 3. novembra pasākums būs apmācību konference.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment